Beslenme yolu ile vücudun günlük demir ihtiyacını karşılayamıyorsanız siz de demir takviyelerine yönelebilirsiniz. Sitemizde sizleri en iyi demir takviyesi çeşitleri ile buluşturuyoruz ve en makul fiyatlarla alışveriş yapmanızı sağlıyoruz. Aralarında Solgar demir takviyesi çeşitlerinin de olduğu en iyi takviyeler için Turuncu Kasa’dan ayrılmayın!
Oksijeni taşıyarak hücrelere enerji sağlayan mineral demir nedir sorusunun en genel yanıtıdır. Bu mineral, hemoglobin proteininin temel yapı taşı olma özelliği de taşıyor. Kasların düzgün biçimde çalışmasından bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına kadar pek çok önemli fonksiyonunun bulunduğunu da eklemeliyiz.
Vücutta demir eksikliği olması halinde bazı belirtiler yaşanır ve bu belirtiler şu şekildedir:
Sitemizde sizleri en iyi demir ilacı çeşitleri ile buluşturuyor ve ihtiyacınızı en iyi karşılayacak ürünü kolayca seçmenizi sağlıyoruz.
Sıklıkla tercih edilen takviyelerin başında demir kapsül geliyor. Bu ürünler çoğunlukla yüksek dozda demir takviyesi alması gerekenlerin tercihidir. Ancak düşük dozda demir ilacı kapsül çeşitleri de sitemizde bulunuyor. Kullanımının gayet pratik olması, bu ürünlerin çok sık tercih edilmesini beraberinde getiriyor. Ayrıca taşınabilir yapıdadırlar.
Sitemizde sıvı formda üretilen demir takviyesi çeşitlerini de bulabilirsiniz. Bu ürünler genellikle kapsül demir ilacı kullanamayanların tercihi oluyor. Ayrıca özel dozajda ya da her gün farklı dozajlarda takviye alması gerekenler için de ideal bir seçenektir. Yutma güçlüğü çekenler de sıvı formdaki demir takviyesi çeşitlerine yönelebilir.
Genellikle demir takviyesi kilo aldırır mı konusu ile birlikte bu ürünlerin doğal ve sentetik seçenekleri de gündeme geliyor. Doğal olanların kilo aldırmadığı, sentetik olanların aldırdığı şeklindeki düşünce doğru değildir. Doğal olanlar vücut tarafından daha iyi kullanılır. Kilo aldırma konusunda bir farkları yoktur. Doğal demir içeren besinler ise et çeşitleri ve koyu yeşil yapraklı sebzelerdir. Takviye almak istemeyenler bu gıdaları beslenme programına dahil edebilir.
Öncelikle demir takviyesi ilaçları sadece doktora danışılarak kullanılması gereken ürünlerdir. Bu takviyelerin aşırı dozda alınması sorunlara neden olabilir ve bu nedenle özellikle hamilelikte demir takviyesi almadan önce bir doktora danışılması, kan testi yaptırılması gerekir. Sizlere demir takviyesi ne zaman alınmalı konusunda da doktorunuz bilgi verecektir ancak genel olarak fikir sahibi olmanızı sağlayacak birkaç detaydan söz edebiliriz.
Vücudun günlük demir ihtiyacı 18 mg dolaylarındadır fakat demir eksikliği sorunu yaşıyorsanız doktorunuz daha yüksek dozda almanızı önerebilir. Elbette çocuklar ve hamile olanlar için dozun doktor tarafından özel olarak belirlenmesi gerekir.
Demir emiliminin artmasını sağlayan temel unsur C vitamini ile birlikte alınmasıdır. Aynı zamanda aç karnına alınması da emilimin hem daha hızlı hem de daha iyi olmasını sağlayabilir.
Demir takviyesi ile birlikte çay ve kahve tüketilmemelidir. Bu içecekler demirden çok iyi faydalanmayı önler. Aynı zamanda takviyeyi aldıktan 2 saat sonra ve almadan 2 saat önce de çay ve kahve tüketiminden uzak durulması gerekir.
Sadece demir ilacı fiyatı dikkate alınarak tercih yapılmamalıdır. Bu önemli takviyeyi seçerken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Olabildiğince kalite bakımından en iyi demir takviyesi çeşitlerine yönelmeye çalışmalısınız. Demir takviyesi alırken aşağıdaki faktörlere dikkat etmenizi tavsiye ederiz:
Seçtiğiniz demir takviyesi fiyat ayrıcalıklı olan bir üründür çünkü sitemizde sizlere tüm demir takviyelerini ayrıcalıklı fiyatlarla sunuyoruz. Marka ve ürün çeşidine göre fiyatlar değişiyor olsa da yıl boyunca uyguladığımız makul fiyat politikasından siz de rahatlıkla faydalanabilirsiniz. Hemen siparişinizi ileterek indirimli demir takviyesi satın alma fırsatından istifade edin!
Genel olarak demir takviyesi vücuda ne gibi faydalar sunar sorusunun yanıtını kısa bir liste ile özetleyebiliriz.
Kişilerde demir takviyesi yan etkileri sadece aşırı düzeyde kullanım söz konusu olduğunda yaşanıyor. Yüksek kalitede demir takviyesi çeşitlerinin ideal seviyede kullanılması durumunda yan etkileri olmaz. Yaşanan yan etkilere ise şu örnekleri verebiliriz: