Cildinizi düzenli olarak temizleme jelleri ile yıkıyor ya da tonik gibi malzemeler ile siliyor olabilirsiniz. Elbette bu yöntemler cildinizin temizliğini sağlayacaktır ancak ölü hücrelerin ciltten tamamen arınması noktasında jeller, tonikler ya da yüz yıkama köpükleri kimi zaman yetersiz kalabiliyor. İşte bu noktada peeling ne demek sorusunun yanıtına yönelmek gerekir. Çünkü derinlemesine bir cilt temizliği için düzenli olarak peeling yöntemi uygulanmalı!
Peeling Nedir?
Dermatolojik adı eksfoliasyon olan peeling aslında “soyma” anlamında kullanılan bir tabirdir. Ancak günümüzde evde herkesin kolaylıkla uygulayabileceği peeling nedir sorusunun yanıtı cildi ölü derilerden ve çevresel faktörlerden kaynaklanan kirlerden arındırmaktır. Klinik ortamda değil, evde uygulanan peeling işleminde cildin en üst tabakasının tamamen soyulması gibi bir işlem uygulanmaz. Elbette bu işlemi sağlayan kozmetik ürünler de mevcut ancak genellikle sadece erkin bir temizlik sunan ürünler kullanılıyor. Bu nedenle yüz peelingi ne işe yarar sorusunun yanıtı da seçtiğiniz malzemeye göre değişebiliyor.
Cilt Tipine Göre Peeling Seçimi
<p<Tüm cilt temizliği ve cilt bakımı ürünleri gibi peeling malzemeleri de cilt tipine göre seçilmelidir. Normal, kuru, yağlı ya da karma ciltler için uygun olan peeling malzemelerinin düzenli kullanımı, gayet başarılı sonuçlar almanızı sağlar. Bu arada yüz peelingi ne zaman yapılır konusu cilt tipiyle ilgili değildir. Seçtiğiniz ürüne bağlı olarak uygulama sıklığı değişebilir. Sadece çok sık yapmaktan kaçınmak gerektiğini belirtelim.
Normal Ciltler
Normal ciltlerde peeling ne işe yarar diye düşünüyor olabilirsiniz. Ancak normal ciltlerin de etkin bir temizliğe, ölü hücrelerden arınmaya ihtiyacı olur. Normal cilde uygun olarak formüle edilen ürün modelleri cildinizin daha temiz ve duru görünmesi için rahatlıkla kullanabileceğiniz materyallerdir. Uygulaması gayet kolay olduğundan uzun bir zaman ayırmanız gerekmez.
Kuru Ciltler
Cilt kuruluğu sorunu, cildin nemlenmesini de zorlaştırabiliyor. Çünkü kuru olan cilt tabakası, nemlendirici ürünlerin daha derin deri tabakalarına inmesini zorlaştırıyor. Bunu önlemenin yolu da peeling kullanmaktır. Bu sayede cildinizin kuruluk problemi ile mücadelesine destek olabilirsiniz. Sizlere önerimiz ise kuru cilt uygun olan yosun peeling gibi ürün seçeneklerine yönelmeniz olacak. Böylece yosun peeling nedir ve ne işe yarar sorusunun yanıtını kendiniz deneyimleyerek öğrenebilirsiniz.
Karma Ciltler
Karma ciltler için de yüz peelingi nedir konusu büyük bir önem taşıyor. İki farklı cilt tipini barındıran, T bölgesi yağlı, diğer bölgeler ise kuru olan bu cilt tipinin hassas bir bakıma ihtiyacı olur. Temizlik ise cilt bakımının öncelikli adımıdır. Cildi ölü hücrelerden ve gözeneklerde biriken kirden, yağdan arındırmak için bu yöntemi mutlaka kullanmalısınız.
Yağlı Ciltler
Ciltteki sebum fazlası da gözenekleri tıkayabiliyor ve bu da sivilceden akneye kadar pek çok soruna neden olabiliyor. Düzenli olarak peeling işleminin yapılması bu orunları ortadan kaldırabilir. Üstelik yağlı ciltlere özel olarak üretilen çok sayıda peeling seçeneği var. Online sipariş sitemize bu ürünleri gözden geçirebilirsiniz.
Peeling Çeşitleri Nelerdir?
Peeling çeşitleri farklı amaçlara yönelik olarak üretilebiliyor. Hangisinin tercih edildiğine bağlı olarak yüz peelingi ne kadar bekletilmeli sorusunun yanıtı da değişiyor. Günümüzde hem kadınların hem de erkeklerin en sık tercih ettiği peeling çeşitlerine şu örnekleri verebiliriz:
Kimyasal Peeling
Cildi 3 aşamada soyan peeling işlemi, kimyasal peeling nedir sorusunun yanıtıdır. Leke, akne, sivilce gibi cilt sorunlarından kurtulmaya yardımcı olan bu işlem de profesyonel olarak uygulanmalıdır.
Fiziksel Peeling
Özel olarak geliştirilen fırçalar gibi aşındırıcı bileşen ve maddeler ile cildin manuel olarak temizlenmesi, fiziksel peeling olarak adlandırılır.
Lazer Peeling
Çoğu zaman karbon peeling nedir sorusuyla birlikte gündeme gelen lazer peeling, profesyonel şekilde uygulanması gereken bir yöntemdir. Lazer teknolojisinin de yardımı ile uygulanan bu işlemde karbon solüsyonu cilde sürülerek işleme başlanıyor. Lazer ile karbon parçalanıyor ve böylelikle ölü hücrelerin de ciltten arınması sağlanıyor. Dolayısıyla karbon peeling ne işe yarar sorusunun temel yanıtı ölü hücrelerin temizlenmesidir.
Doğal Peeling
Doğal peeling herkesin evde kolayca uygulayabileceği ve maske formunda üretilen peeling çeşididir. Bu ürünler yüze sürülür ve belirli bir süre bekletildikten sonra temizlenir. Yüz maskesi formunda olanlar da yine benzer şekilde kullanılır. Profesyonel bir uygulama yapılmasına gerek olmaz.
Evde Peeling Nasıl Yapılır?
Hazır peeling malzemeleri ile evde bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz. Öncelikle cildinizi temizlemeniz gerekiyor. Makyajdan tamamen arındırdıktan sonra işleme başlamanız da son derece önemlidir. Ardından cilt tipinize uygun olarak aldığınız peeling malzemesini yüzünüze sürün ve gerektiği süre boyunca bekleyin. Ilık su ile durulayarak günlük nemlendirici kreminizi sürebilirsiniz. Seçtiğiniz ürüne bağlı olarak yüz peelingi ne sıklıkla yapılmalı sorusunun yanıtı değişiyor. Bu bilgi genellikle ürün ambalajı üzerinde yazar.